torstai 12. tammikuuta 2012

Vaahtopäämeininkiä

Viimeisestä päivityksestä on päässyt kulumaan enemmän aikaa, kuin oli tarkoitus. Joulun aika ja tämä alkuvuosi ovat kuluneet korvaavien harjoitusten parissa. Fiilikset ovat menneet ihan vuoristorataa. Paraneeks tää ikinä!!!? Koska pääsee juoksemaan!? Jouluna tuli eniten vesijuostua ja jumppailtua omaa kuntopiiriä kotioloissa. Vesijuoksu on onneksi jalalle täysin kivutonta. Aatonaattona Pirkkolan uimahalli Helsingissä oli ihanan hiljainen ja puolituntinen kuluikin nopeasti. Mulla ei ole tapana vesijuosta kuin 30-40 minuuttia kerralla. Astmakeuhkoni eivät tykkää uimahallin ilmasta, ja en ole kokenut vesijuoksua itselleni kovinkaan tehokkaaksi harjoitusmuodoksi. Käytänkin sitä enemmän palauttaviin treeneihin. Olen muutenkin aika maltillinen näissä korvaavissa harjoitteissa. Tapaninpäivän myrskystä nautin Perniössä ilman sähköä kynttilänvalossa kuntopyörää polkien. Kuntopyörällä tulee muutenkin tehtyä kaikki kovemmat treenit.

Mun pallo.
Vuodenvaihteessa otin harjoitteluun mukaan kävelylenkit, jotta saan nilkkaan lisää luonnollista liikettä ja itsekkin pääsee nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta.

Jouluna tuli luettua juoksijalegenda Paavo Nurmesta kertova kirja, jossa käsiteltiin kakskytluvun talviharjoittelua. Sen ajan suomalaiset huiput aloittivat maaliskuun tienoilla kävelylenkit, joihin sitten lisäsivät kilsoja ja vauhtia kevään edetessä. Vaahtopääkävelyksi tätä kävelymuotoa kutsuttiin. Vauhtikin oli toisinaan lähellä nykykuntoilijoiden lenkkivauhtia (n.7-8min/km). Mun kävelylenkit nyt eivät oo olleet ihan noin kovatahtisia..

Iltaisin olen yrittänyt vääntää kotioloissa lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Apuvälineinä ovat olleet lähinnä kuntopallo ja kahvakuula (8kg). Niin ja tietysti kaapelitv:n kanavat. Tänään katselin Titanicin joltakin filmikanavalta ja siinä samassa tuli poljettu reilu kaksituntinen kuntopyörän päällä.

Tiistaina tuli kuusi viikkoa leikkauksesta täyteen, ja sain luvan kokeilla ensimmäisiä juoksuaskelia! Nilkka tuntui jäykältä ja meno oli varovaista. Myöhemmin kaikki lihakset tulivat kipeäksi. Olin tainnut kuitenkin hieman varata enemmän painoa terveelle puolelle kehoa. Yhtenäisesti en juossut paljon, vaan kävelin välillä. Eniten yllätti se, etten juostessa juuri hengästynyt. Joten ehkä näistä vaahtopääkorvaavista on kerrankin ollut jotain hyötyä! Palaillaan!

1 kommentti:

  1. Apuvälineenä siis kotona ollut jumppapallo, ei kuntopallo. Kuntopalloa on tullut käytettyä lähinnä halleilla..

    VastaaPoista