torstai 23. elokuuta 2012

Pm-tuplaus

Moi!

Ostin EM-hupparin kisakaupasta.



Juoksu on rullannut edelleen mukavasti. Viime viikolla juoksin Helsingin pm-kisoissa Eläintarhan kentällä 800m ja 1500m. Tarkoitukseni oli hakea hieman irtiottoa ja vauhtia koneeseen. Tiistain kasi sujui aluksi vähän tahmeasti, mutta kolmensadan metrin jälkeen sain rytmistä kiinni ja kellotin ajan 2.13.96. Kauden parhaasta lähti kolme sekuntia, mutta etenkin hyvä kiihtyvä toinen kierros 65:een sekuntiin ja kova viimeinen satanen lämmittivät mieltä. Juoksu riitti myös kisan voittoon. 

Keskiviikon tonnivitonen oli kauden eka tonnivitosen kisani. Tuntemukseni olivat ennen juoksua paremmat kuin tiistaina, joten päätin lähteä kolmen minuutin kilsavauhdilla pistelemään. Juoksu tuntui rennolta, ja kilpakumppanini putosivat yllättävän helposti vauhdista. Viimeisen kolmesataa yritin juosta kovaa ja hyvällä tekniikalla ja sainkin loppuajaksi 4.28.03. Tulos hieman yllätti, koska odotin pahempaa fiilistä kisan aikana, mutta vauhti tuntui mukavalta. Yleensä tonnivitonen ei tunnu koskaan mukavalta, joten päättelin, että loppuajassa oli reilusti varaa. Tilastopajasta tsekkasin vielä, etten kuuteen vuoteen ole edes yhtä juoksua lukuun ottamatta juossut tonnivitosella noin hyvää aikaa. Tällä kaudella tosin ei taida enää olla mahdollisuutta yrittää parantaa aikaa, sillä tonnivitosen kisoja ei juuri ole jäljellä. Kalevan kisoissa Lahdessa tarkoituksenani on juosta 5000m ja 1500m. Nelipäiväisten kisojen aikataulu on vain rakennettu niin tyhmästi, että nuo valitsemani matkat juostaan kisojen päätöspäivänä sunnuntaina ja tuossa järjestyksessä. Matkojen väli on reilu kaksi tuntia, joten on mielenkiintoista nähdä miten vitosen jälkeen onnistuu ja jaksaa vielä tonnivitosta tykittää.. :)

Pitäkäähän peukkuja mulle sunnuntaille! Fiilis on hyvä ja nälkäisen malttamaton! :) Uskomatonta, että olen tällaisen rikkonaisen harjoituskauden jäljiltä kehittänyt näin mukavan loppukesän kondiksen. :):) Ja meinaan nauttia siitä täysillä nämä viimeiset startit!!!! :)
Missäs kunnossa mun lukijat ovat kesän jäljiltä? :)

4 kommenttia:

  1. Jeij! Peukut pystyssä! Täällä ollaan kunnossa, muttei juoksukunnossa ;D . Tavoitteena rämpiä vaarojen maran 15km hengissä läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti peukuista ja tsemppiä vaaroille!! Oon kuullut, et se on hieno tapahtuma. :)

      Poista
  2. Just pietin jonkinnäköstä ylimenokautta ko luulin ettei tälle kauelle ois ollu enää kisoja (lähin tuossa viikko sitten Tanskaan vaihtoon) Nyt kuitenkin ois tarkotus täällä kisailla vielä pari-kolme kilpailua syys-lokakuussa nii oon alottamassa taas kovempia reenejä :)

    Tsemppiä Kalevan kisoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Syksy on kyllä ihan loistavaa aikaa treenailla ja varsinkin Tanskassa saattaa olla myös lumeton talvi..!:)

      Poista