tiistai 21. helmikuuta 2012

Kevään lenkkariherkut



Holaa!!

Ne ovat täällä. Kevään herkkupalat. Muuttolinnut Japanista ovat saapuneet! Kolme paria herkkuasicsia. Motivaatio kohosi ihan huippuun, kun tutkailin kauden kenkäuutuuksia lähemmin. Ihanaa, kun lenkkareissa on nykyään pirteät ja iloiset värit. Harmi vain, etten kovin kattavasti pysty vielä jalkani kanssa kenkiä kuluttamaan. Toisaalta tilanteeni leikatun jalan kanssa asettaa kengät entistä kovempaan testiin. Ja tästä testistä tulen raportoimaan lisää kevään edetessä.

Vasemmalta: DS-Racer, Gel-Nimbus ja Gel-Excel-33.



ASICS GEL-NIMBUS 13

Aloitetaan esittely perusvarmoista ja luotettavista työhevosista, joista mulla on aiempien versioiden perusteella pelkästään hyvää sanottavaa. Peruslenkkikäytössä mulla on ollut Asicsen Nimbukset vuodesta 2005. Kenkä on pysynyt hyvin samanlaisena vuosien aikana, mutta rullaavuutta ja keveyttä on tullut lisää ominaisuuksista tinkimättä. Asicsen nettisivut kertovat kengistä seuraavaa:

Nimbus on tarkoitettu aktiivijuoksijalle, joka haluaa maksimaalisen kanta- ja päkiävaimennuksen sekä tukevarakenteisen neutraalin kengän ilman sisäsyrjän pronaatiokiilaa. Tämä kenkä soveltuu normaalisti askeltavalle sekä alipronatoivalle. Anatominen nauhoitus parantaa päkiän istuvuutta ja I.G.S.-ominaisuudet lisäävät kengän rullaavuutta sekä joustavuutta.

Eli suomeksi sama menisi jotenkin näin: Nimbus-lenkkari on hyvä kenkä paljon lenkkeilevälle juoksijalle, jonka askel on ”suora” eikä tarvitse juuri korjausapua lenkkareilta. Alipronaatiota eli sisäänpäin tilttaamista kenkä kuitenkin estää tukevuutensa ansiosta. Nimbus on jämäkkä kenkä, mutta samalla notkea ja ketterä. Pitkillä lenkeillä jalka viihtyy mukavissa ja hyvin päkiästä sekä kantapäistä vaimennetuissa tossuissa. Myös erilaiset kimmoisuusharjoitteet tykkään tehdä näillä jämäkillä kengillä.




Kivan väriset lenkkarit ja heijastimetkin loistavat tehokkaasti.




Nimbukset ovat tukevimmat ja painavimmat lenkkarit, joita itse käytän. Raskasrakenteisempi ja painavampi juoksija tarvitsee kuitenkin jämäkämmät lenkkarit peruslenkeille, varsinkin jos askel on taipuvainen pettämään johonkin suuntaan. Erilaiset vaimentamattomat ”paljasjalkalenkkarit” ovat nyt suurta muotia, mutta silti jokaisella lenkkeilyä harrastavalla tulisi olla ns. oikeatkin lenkkarit peruslenkeille. Tukevat lenkkarit tulisi omistaa siis kevyiden kenkien rinnalla. Ja nämä Nimbukset ovat loistavat peruslenkkarit.




Akillesjänteeni leikannut ortopedi Sakari Orava on muuten myös todennut, että vaikka ihmiset ovatkin suunniteltu juoksemaan paljain jaloin ja päkiävoittoisesti, niin olosuhteet meillä Suomessa eivät kuitenkaan sovellu tähän. Asvaltoidut tiet ja kova maaperä vaatii jaloilta enemmän, ja siksi on tärkeää käyttää vaimennettuja itselleen sopivia juoksulenkkareita. Tämä korostuu, mitä enemmän lenkkikilsoja tulee säännöllisesti kerättyä. Lisäksi erilaiset kivi- ja laattalattiat ovat kovia alustoja sisätiloissa, joten jalkamme eivät säästy tavallisessa arjessakaan. Kengillä siis on suuri merkitys jalkojemme hyvinvointiin. Näihin asioihin palaan takaisin, kun esittelen Asicsen uusia luonnollisen askeleen Gel-Excel33 -kenkämallia.

Tänään mulla ei ole edes lenkkipäivää, mutta treenit jatkuvat korvaavilla harjoituksilla. Meinaatteko hankkia kevääksi uusia lenkkitossuja? Jos olette, niin millaiset ovat mielessä?


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3505158/toiminnassa?claim=jabn689g7ey">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

8 kommenttia:

  1. Jes!! Luottokenkinä itselläni ollut myös Nimbukset jo useita vuosia ja viime vuoden pinkit oli mun makuun, mutta hyvältä näyttävät myös nämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hyvältä näyttävät ja tuntuvat. Raportoin sitten käyttökokemuksista heti kun pääsen näissä baanalle! :)

      Poista
  2. oi juku miten herkullisen näköiset popot! asicsit on ihan parhaat.. vaikka kulutankin tällä hetkellä reebokeja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväisen värikkäitä! Ja tosiaan on hyvä välillä käyttää muitakin kuin lempparimerkkiä, jotta jalka saa vaihtelua erilaisesta lestistä.

      Poista
  3. Minulla on jälleen edessä uusien lenkkareiden ostaminen keväällä. Polvi- ja penikkakipujen takia olen kokeillut kaikenlaisia lenkkareita, mutta toistaiseksi en ole löytänyt itselleni täydellisiä kenkiä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maaliskuussa alkavat askelklinikat ainakin Intersporteissa. Niissä asiantuntijat katsovat juoksuaskelta ja yrittävät auttaa oikeiden lenkkareiden valinnassa. Siitä vois olla sulle hyötyä.

      Poista
  4. Gel Nimbuksilla juostaan täälläkin, pinkeillä juuri :) Ostin viime kesänä ja ne on kyllä hyvät, tarpeeksi vaimennusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä uudet ovat hyvin samanoloiset kuin ne viime kesän pinkit. Asicsella sanottiin, että uudet ovat hieman kevyemmät ja nyt testasin keittiövaa'alla, että vanha pinkki painoi 264g ja uusi 238g. Mulla siis kokoa 36. Uusilla en vielä ole juossut, mutta kerron sitten kokemuksia, kun saan muutaman lenkin niillä alle.

      Poista