tiistai 8. toukokuuta 2012

Asics Gel Fuji Attack maastojuoksulenkkarit!

Hej!

Pakko esitellä teille uusimmat ystäväni. Olen viime aikoina juossut metsäpoluilla Asicsen maastojuoksuun tarkoitetuilla Gel Fuji Attack-lenkkareilla. Uuden Fuji trail malliston Gel Fuji Attack on kevyt ja tosi istuva maastojuoksukenkä.


Aika räväkän väriset!! Nämä siis naisten malli ja kokoa 36.



 Lestiltään kenkä on DS-trainerin tyyppinen, joten soveltuu ainakin omaan jalkaani tosi hyvin. Painoa tietysti on hieman enemmän, koska pohja on suunniteltu jämäkäksi ja maastoon soveltuvaksi. Maastojuoksukengäksi nämä ovat todella rullaavat ja keveät kengät.

Erittäin pitävä ja joustava pohja.
 Pohja tuntuu erityisen pitävältä. Kengän ulkopinnassa on Rock Protection Plate -materiaalia, joka vähentää kulumista. Yläosasta kenkä on tehty niin, että vettä imeytyisi mahdollisimman vähän ja pohjan materiaalin tulisi mahdollistaa hyvin kosteuden poistuminen. Kengännauhat piilotetaan solmimisen jälkeen kielessä olevaan hauskaan taskuun. Tässä ajatuksena se, ettei maasto-olosuhteissa nauhat takerru mihinkään ja meno jatkuu vaivattomasti. Nimensä lenkkarit ovat saaneet tietysti japanilaisen Fuji-vuoren mukaan, joka komeileekin kengän takaosassa heijastavana.

Siinä se Fuji-vuori komeilee!






Löysin Youtubesta pienen esittelypätkän lenkkareista. Videon esittelyssä ovat miesten mallin kengät. Hintaa Gel Fuji Attackeillä on noin 150 euroa.


Miltäs kenkä teidän mielestä näin ulkoisesti näyttää?  Vai onko joku ehtinyt jo kokeillakin? Myynnistä näitä löytyy ainakin pääkaupunkiseudun hyvinvarustetuista Intersporteista ja tietysti nettikaupoista. Syksyksi markkinoille on tulossa tietysti enemmän maastojuoksukenkiä.





6 kommenttia:

  1. Ai hitsi, minusta ainakin melkoisen hauska tuo väritys. Onko kenkä neutraali vai pronaatiotuettu? Meille ei ole ainakaan vielä tullut noita myyntiin, niin en ole päässyt moista hiplailemaan. Olisivat kyllä varmasti etenkin syksyyn hyvä lisä omaan lenkkarihyllyyn ja talvellakin sopiva pari nastojen seuraksi niille keleille, kun nastaa ei tarvitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neutraali on, mutta silti jotenkin tukeva. Lesti on melko kapea. En ole ennen tykännyt Asicsen maastojuoksuun tarkotetuista kengistä yhtään niiden jäykkyyden takia, mutta nämä ovat tarpeeksi notkeat :). Etenkin suunnistajille on suunnattu näistä lenkkareista vielä racer-malli, mutta sitä en ole nähnyt livenä. Syksyyn varmasti ihan loistavat, ja voisin kans kuvitella, että toimivat myös talvikeleillä.

      Poista
  2. Oon miettinyt kyseisen kengän hommaamista. Mistään ei kuitenkaan paikkakunnalta löydy ja ajattelin tilata netistä, mutta koko mietityttää. Vastaako asicsen muiden mallien kokoa? Itsellä tällä hetkellä gel trainerit käytössä, meneeköhän samalla koolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko vastaa mielestäni ds-traineria. Mulla on koko 36 molemmissa. Lesti on kapea ja oon tykännyt kengästä tosi paljon! Pito on hyvä ihan hiekkateillä. Nyt syksyllähän olisi näiden lenkkareiden sesonkiaika, joten toivottavasti tulis kauppoihin.. En kyllä itsekään ole näitä missään nähnyt myynnissä, mutta muutama juoksija on kertonut Helsingissä nähneensä näitä?! Voisin myös tiedustella Asicseltakin asiaa.. :)

      Poista
  3. Intersportissa oli Turussa 59,90e hintaan tarjouksessa, poistin yhden parin.

    VastaaPoista