lauantai 26. toukokuuta 2012

Hyvinvointivalmentaja

Hej!

Multa on pyydetty päivitystä tilanteeseeni, joten tässä tulee. Vaikka bloggaustahdissa on ollut havaittavissa taantumaa, niin juoksukuntoni sen sijaan on mennyt koko ajan paremmaksi. Edellisviikolla tuli (leikkauksenjälkeiset) ennätyskilsat eli 85 juoksukilometriä. Viime viikolla sain kasaan 71km. Lisäksi kävin tukholmalaisella fysioterapeutilla, joka vähän availi jumeja ja näytti muutamia hyödyllisiä venytysjuttuja tasapainottamaan skolioosiani. Siitepölyallergian takia on ollut pakko rajoittaa ylimääräistä ulkonaoloa. Viikonloppuna osallistuin Turussa järjestettyyn hyvinvointivalmentajakoulutukseen. Kaksi päivää kestänyt koulutus on myös ensimmäinen osa Trainer4You:n personal trainer koulutusputkea. Seuraava osuus on kuntosalivalmentajakoulutus, joka starttaa omalta kohdaltani syksyllä. Kuntosalivalmentajakoulutuksen jälkeen on sitten vuorossa varsinainen PT-kurssi, josta valmistuu sitten aikanaan personal traineriksi.

Trainer4You:n sivuilta nappasin seuraavan kuvauksen hyvinvointivalmentajakoulutuksesta.


Trainer4You Hyvinvointivalmentaja -koulutus kahden päivän mahtava tehopaketti. Se on startti Trainer4You Personal trainer -koulutusputkelle, vankka perusta Trainer4You Kuntosalivalmentajaksi aikovalle sekä todellinen piritysruiske omaan harjoitteluunsa lisäpotkua kaipaavalle.
Hyvinvointivalmentaja -koulutuksemme antaa uusien tietojen ja taitojen lisäksi mielestämme tärkeimmän voimavaran omaa kehittymistäsi ajatellen, uuden ajattelutavan! Uudet oivallukset, kokonaisuuksien hahmottaminen, oleellisen tiedon erottaminen sekä käytännön osaamispääoman kasvattaminen ovat koulutuksen parasta antia.

Sopiva koulutus kuntoilijalle

Trainer4You Hyvinvointivalmentaja -koulutus on koulutusohjelma, joka valmentaa Sinut oman hyvinvointisi parhaaksi asiantuntijaksi. Autamme Sinua ottamaan vastuun omasta ja lähimmäisesi hyvinvoinnista ja saat koulutuksesta eväät oman liikuntaohjelmasi suunnitteluun, kestävyysharjoitteluun, lihaskuntotreeniin, venyttelyyn sekä ravitsemuksen parantamiseen. Koulutusohjelma sisältää myös rautaisannoksen kehon rakenteesta ja toiminnasta sekä fyysisen harjoittelun perusteista. Sinun ei tarvitse olla huippu-urheilija tai huippukunnossa voidaksesi osallistua koulutukseen, tärkeintä on että haluat lisää tietoa kuinka liikut oikein ja turvallisesti.

Starttikoulutus liikunta-alalle suuntautuvalle

Hyvinvointivalmentaja -koulutus starttaa myös Trainer4You Personal trainer -koulutusputken, joten voit aloittaa kouluttautumisen vaikkei Sinulla aikaisempaa kokemusta liiunta- ja hyvinvointialalta olisikaan. Hyvinvointivalmentaja -koulutuksessa käydään läpi hyvän kunnon osa-alueet, jonka päälle jatkokoulutuksissa tieto ja osaaminen rakentaa. Voit siis tehdä liikunnasta itsellesi ammatin ja kouluttautua myös asiakkaittesi hyvinvoinnin parhaaksi asiantuntijaksi
Trainer4You Hyvinvointivalmentaja -koulutuksen sisältö:
  • Kehon rakenne ja toiminta
  • Palautuminen – kehityksen edellytys
  • Syke ja kestävyysharjoittelu
  • Voima ja lihaskuntoharjoittelu
  • Notkeus ja liikkuvuusharjoittelu
Kesto: 2 päivää (16h)
Hinta: 295,00 €, sisältää
Kuntoilijan käsikirja - opas tulokselliseen kuntoliikuntaan -kirjan
Kenelle?
  • Jokaiselle hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneelle
  • Fyysisen harjoittelun perusteista kiinnostuneelle
  • Trainer4You Personal trainer -koulutusputken aloittavalle



Ennakkoon ajattelin, että onkohan tässä ensimmäisessä osassa mulle mitään uutta ja mielenkiintoista. Onneksi kurssi oli kuitenkin hyvin rakennettu ja teimme harjoitteita myös käytännössä. Kouluttaja osasi asiat ja oli tosi pätevä. Me osallistujat olimme liikuntataustaltamme kaikki hyvin erilaisia, mutta se teki porukastamme vain mielenkiintoisen. Osa ryhmästä  oli vain tällä ekalla kurssilla mukana saadakseen lisävinkkejä omaan harjoitteluunsa, kun taas muutamilla oli tavoitteena opiskella koko koulutusputki ja valmistua lopulta personal traineriksi. Vaikka mulla olikin jo valmiiksi paljon tietämystä eri aiheista, joita kurssilla käsiteltiin, koin silti osallistumisen hyödylliseksi. Kouluttajamme totesikin, että liikuntatietämyksessä ei koskaan ole valmis. Aina voi oppia uutta ja täydentää omaa tietämystään. Erityisen kiinnostunut olenkin jatkossa vielä oppimaan lisää tuosta voimapuolen harjoittelusta.


Tämä kuvaa silti hieman mottoani. ;)

Aina voi kehittää itseään.
Mitäs teille kuuluu? Huomenna palailen treeneihini ja kuntotilanteeseeni tarkemmin! Nyt kannustan Ruotsia Euroviisuissa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti