lauantai 23. maaliskuuta 2013

ASICS GEL-NIMBUS 14


”No hei Minna. Kuulin, että ne muuttaa Nimbusta. Se ei taida olla enää sama kenkä. Se on entistä kevyempi ja pehmeämpi. Miten ne kestää ihmisten alla? Mitä ASICS oikein ajattelee?” Näin mulle huudeltiin muutama kuukausi sitten paikallisessa Intersportissa, kun hierojalta palatessani koukkasin liikkeessä ihmettelemässä muuten vaan. Kauhistelin ja rauhoittelin. Kohtahan se selviää. Tuskin se täysin on voinut muuttua. Askelklinikkakoulutuksessa meille kerrottiin hieman, mitä ASICS ajattelee.

Juoksijoiden palautetta ympäri maailmaa on kuunneltu. Nimbuksesta on haluttu tehdä hieman aiempaa kevyempi ja ketterämpi, ja kuitenkin mukavuustekijät on pidetty mukana. Kantapään pitäisi nyt olla erityisen mukava. 

Kuvassa naisten malli koossa 36, miesten malli nähtävissä täältä.

Viime viikolla sain kengät itselleni. Ja nyt mulla on ollut uusin Gel Nimbus 14 -versio aktiivikäytössä puolitoista viikkoa. Ja en kauhistele enää. Nämähän ovat paremmat kuin koskaan. Yhden päivän hyppelin kengillä sisätiloissa ja totesin, että seuraavana päivänä nämä huippuyksilöt saavat jo kohdata Turun maantiet. Lähdin rennosti hölköttämään ja huomasin, että 15 kilometriä hujahti. Ihanan pehmeät lenkkarit ja samalla tukevat. Ei tietoakaan mistään rakoista tai hankaumista. Päkiätkään eivät puutuneet kuten viimevuotisissa toisinaan oli tapana. Näin lyhyen testiajan perusteella voin hyvällä omallatunnolla suositella kenkää.


Tiet eivät ole täällä vielä sulaneet, mutta Nimbusten pohja on yllättävän pitävä ja luotettava jäätikkökohdissakin. Aiempien versioiden parhaat ominaisuudet on saatu vangittua tähän versioon. Kenkä on kevyt, mutta selvästi kuitenkin lenkkari, eikä mikään kisakenkä. Kuntoilijoille nämä sopivat hyvin myös maratonille. En edelleenkään tiedä pehmeämpää ja mukavampaa lenkkikenkää. Kaikki pitkät PK-lenkkini juoksen yleensä Nimbuksilla.Miten se sitten on muuttunut? Nimbus 14 on vähän kevyempi kuin ennen, mutta ei kovin paljoa. Kyllä se edelleenkin kestää ihmisten painoa. Kannan ja päkiän välinen korkeusero on 13mm (naisten mallissa), joten mun arat ja muutamaan otteeseen operoidut akillesjänteetkin pitävät tästä ratkaisusta. Pohja ei siis ole tasainen, kuten niin usein tällä hetkellä markkinoilla olevat luonnollisuutta korostavat lenkkarit. Nimbus on siis hyvä ratkaisu ”oikeaksi” lenkkariksi kevyiden tai jopa paljasjalkatossujen rinnalle.

ASICS -nettisivuilla Nimbusta kuvaillaan seuraavasti:

Mallistomme vaimennetuin juoksujalkine neutraalille askeltyypille
Cushioning -kategorian vaimennetuin jalkine harrastajasta aktiivijuoksijaan. Kanta ja päkiä Gel-vaimennus, rullaava ja kimmoisa SoLyte-välipohja yhdistettynä Guidance Line -ohjaavuusuran kanssa tuovat mukavan ja turvallisen juoksukokemuksen. Päällisen lukuisat yksityiskohdat ja istuvuusominaisuudet ehkäisevät hiertymiä ja parantavat tuntumaa. Ykkösvalinta monipuoliseen harjoitteluun ja lenkkeilyyn.


Kirjoittelen lisää kokemuksistani, kunhan kengille kertyy hieman enemmän kilsoja mittariin. Ulkonäkökin on upea! Onko joku muukin jo testannut Nimbus 14 uutuuden? Oletteko aikeissa hankkia oman mukavan parin?

9 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus! Varmasti nämä 14. Nimbuksetkin tulee testattua, sen verran pitkä on perinne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, perinteitä ei voi rikkoa. :) Nimbuksilla oon lenkkeillyt vuodesta 2005.. Onkohan niitä paljoa kauempaa ollut Suomessa edes saatavilla?

   Poista
 2. Täytyy käydä ehdottomasti testaamassa. Olisi pika puolin edessä uuden lenkkarin hankinta ja noi miellyttäis silmääkin, jos vain istuvat hyvin myös jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii testata, jos vaikka miellyttäis silmän lisäksi jalkaa..

   Poista
 3. Sattuipa sopivaan saumaan tämä postaukseksi, sillä minulla on ajankohtaista lähiviikkoina ensimmäisten oikeiden kesäjuoksulenkkareiden hankinta, ja olen harknnut nimenomaan Asicsia. Tekstisi perusteella vaikuttaa kyllä hyvältä kengältä tuo Nimbus! Satutko tietämään, että onko niissä sellaiset irroitettavat pohjalliset, jotka voi korvata Footbalancen pohjallisilla? Itse olen käyttänyt Footbalancen pohjallisia Niken talvilenkkareissa, ja ne ovat auttaneet jalkavaivoihini. Siispä haluaisin ostaa myös kesälenkkareista sellaisen version, johin voin sujauttaa Footbalancen pohjalliset tarvittaessa.. Kiitos etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan irroitettavat pohjalliset. Tiedän paljon ihmisiä, jotka korvaavat juuri Nimbusten pohjalliset Footbalance-pohjallisilla tai muilla omilla teetetyillä tukipohjallisilla. Nimbus on siis neutraali jalkine.

   Ota pohjalliset mukaan kun menet sovittamaan kenkää. Itse en ole tukipohjallisia käyttänyt yli kymmeneen vuoteen, sillä pääsin niistä eroon. Jos olet kokenut, että niistä on sinulle apua, niin kannattaa ehdottomasti jatkaa käyttöä. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Kuulostaa siis, että nuo Nimbukset saattaisivat olla ihan toimivat kengät minullekin :) Pitääkin käydä sovittamassa niitä mahdollisimman pian, sillä kesä on jo ihan nurkan takana, jes :)

   Poista
 4. Mä tykkään kanssa näistä Nimbuksista tosi paljon, ovat tosi hyvät jalassa, pehmeät ja suht. kevyet! Myös Jenkeistä ostamani Nimbus 15 on superhyvät! :) Ilolla juoksee näillä Nimbuksilla! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ASICS Americassa mennään näköjään jo numerossa 15. Olen ymmärtänyt, että Jenkkien palautteen/ostokäyttäytymisen perusteella kartoitetaan, mitä kuluttajat tahtoo, ja sitten Euroopan markkinoille niitä tuodaan vähän viiveellä, jos ovat ensin menestyneet Jenkeissä. Suomessa tykätään myös hieman hillitymmistä väriyhdistelmistä.. :)

   Poista