keskiviikko 1. elokuuta 2012

3000m

Hei!
Eilen starttasin nuorten pm-kisoissa kolmoselle. Edellisestä kolmosen kisasta olikin taas vierähtänyt yli kaksi vuotta aikaa, joten kisatuntuma kyseiseltä matkalta puuttui. Viime viikon treenien perusteella laskelmoin kuitenkin, että kymmenen minuutin alitus voisi olla mahdollinen, jos vauhdinjako onnistuu ja jaksan loppuun asti hyvällä rytmillä. Kahdella muullakin tytöllä oli tavoite juosta kymmeneen minuuttiin, joten päätimme yhdessä yrittää juosta ajan alle. Alkumatkasta lähdettiin heti oikeaa vauhtia. Ensimmäinen kierros oli 1.18 ja nuorimmainen teki vetotöitä. Vauhti tuntui uskomattoman kevyeltä, mutta en uskaltanut höntyillä vaan yritin pitää hyvän ja helpon juoksurytmin.

Kolmosella mulla on aiempina vuosina käynyt niin, että alkumatkan jälkeen on tullut kiristettyä liikaa vauhtia ja sitten loppu on tuntunut kovin tuskaiselta. Olin eilisessä juoksussa ehkä turhankin varovainen matkavauhtini kanssa, sillä kropassa muuten tuntui todella hyvältä. Vaikka ennätykseni on 13 vuoden takaa, en tosiaankaan ole ihan sinut tämän matkan kanssa. Mailerivuosinani en oikeastaan koskaan kilpaillut kolmosella. Lisäksi vammat ovat estäneet pitkille ratamatkoille osallistumisen tosi monta kertaa. Muuten kyllä tiedän, että kolmonen, vitonen ja kymppi sopivat kaltaiselleni juoksijalle todella hyvin. Nyt vaan tarvitsen pitkien matkojen startteja alle, jotta oikeasti opin juoksemaan niitä kovaa.

Kahden kilsan kohdalla siirryin porukan vetohommiin, koska tukijoukkoni alkoivat huutaa mua vetämään. Vauhti oli hidastunut kahden kierroksen aikana muutaman sekunnin ja juoksuni näytti ilmeisesti liian helpolta. Vedin sitten loppuun asti, vaikka sata metriä ennen maalia yksi nuori juoksija meni ohitseni. Päätin kuitenkin vielä hyökätä lopuksi ja ehdinkin juuri hänen edelleen ennen maaliviivaa. Oma viimeinen kaksisatanen taisi mennä jopa 33,9 sekuntia. Loppuaika oli 9.52, joten kymmenen minuuttia alittui reilusti. Parasta oli kuitenkin juoksun helppous ja tietenkin se, ettei leikatussa jalassa ollut mitään tuntemuksia. Tästä tuli hirveästi lisää motivaatiota ja uskoa. :)

Nyt vaan pari päivää palauttelua ja sitten lisää kunnon treeniä koneeseen. Vielä on kesää jäljellä ;)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti