tiistai 24. huhtikuuta 2012

Ratatreeniä

Hei!

Viime viikko oli hyvä ja kiireinen. Jos nyt viimeaikoina ontuneella päässälaskutaidollani oikein laskin, niin juoksukilsoja kertyi 67! Pääosa kilometreistä oli aerobista tekemistä, mutta kaksi intervalliakin mukaan mahtui. Keskiviikkona juoksin määräintervallityyppisesti 300 metrin vetoja hiekkatiellä ja torstaina tein ensimmäisen OIKEAN ratatreenin leikkauksen jälkeen.

Torstaina oli tuulinen ja kolea keli, joten piti pukeutua lämpimästi, mutta kuitenkin mahdollisimman kevyesti. Ei ole kivaa juosta kovaa, jos on liikaa vaatetta päällä. Irroitin mun lempparijuoksutakista hihat ja sain siitä kätevän juoksuliivin. Sen alle puin pitkähihaisen juoksupaidan, jalkaan kiskoin trikoot ja lenkkareiksi heitin Asicsen DS-trainerit. Käsineiksi keksin Adidaksen juoksuhansikkaat, jotka ovat sormien kohdalta auki. Mulla on aina tosi lämpimät kädet ja sormet juostessa, mutta ranteet ovat yleensä jäässä. Tämän ongelman takia tällaiset hanskat ovat loistavat mulle.



Juoksutakista irroitettu liivi. Vetoketjuilla liitettävät hihat.

Adidaksen rannesormikas.

Energiapatukka, joka sopii myös pähkinäallergisille.


Radalle oli tällä kertaa eksynyt mun lisäksi pari kuntoilijaakin. Aurinko paistoi, mutta arktinen tuuli teki urakasta hieman haastavamman. Juoksin alkuun pari kaksisatasta rennosti, huilasin kaksi minuuttia ja päätin juosta kolme kuussatasta. Eka veto oli rankka ja kesti kauan. Päätin koittaa parin minuutin jälkeen uudestaan. Juoksu tuntui helpommalta, ja ajasta lähti neljä sekuntia pois. Päätin ryhdistäytyä ja koittaa juosta vielä kolmannen. Se kulkikin yllättävän hyvin ja ajasta putosi kuusi sekuntia lisää. Puolentoista minuutin palautuksen jälkeen tuntui niin hyvältä, että päätin kahden minuutin palautuksella vetäistä vielä neljännen. Se sujui muutaman kymmenyksen kovempaa, kuin kolmas veto ja maitohapot tuntuivät syöksyvän kroppaan. Olo oli yhtäaikaa ihan hirveä ja ihan mielettömän hyvä. Jalkaan ei sattunut yhtään. Päätin kolmen minuutin palautuksen jälkeen juosta vielä kaksi kaksisatasta loppuun. Jee, ihan mahtavaa ja kauheeta. Mutta kun näitä saa lisää, niin homma alkaa taas oikeesti kulkemaan. Hitaasti hölkäten raahauduin takaisin kotiin.

Onko joku muu käynyt vielä tänä keväänä urheilukentällä treenaamassa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti