keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Tulppaanijuoksu



Olin pääsiäisenä käymässä isovanhempieni luona keski-Suomessa. Juoksutreenit tein nastalenkkareilla ja järven jäällä tuli heitettyä jopa kolmen kilsan hiihtolenkki serkun ysivuotiaan pojan peesissä. Tuore Saarijärven alakoulun hiihtokisojen ronssimies opetti mua myös kännykkä- ja tietokonepeleissä. Kilpailufiilis alkoi nousta. Hetken nettisurffailun jälkeen päätin, että sunnuntaiksi on palattava Turkuun ja maanantaina on aika avata kevään maantiekausi. Maariassa, kymmenen kilsan päässä Turun keskustasta, olisi tarjolla Tulppaanijuoksu, jossa naisten kilpasarjan matkana oli viisi kilometriä.




Kelloja käännettiin vuorokausi ennen kisaa, joten tälle aamu-unisille juoksijalle oli jo suuri saavutus ehtiä ajoissa kisapaikalle. Startti oli kello 11.00. Auton mittari näytti muutamaa astetta pakkasta, mutta onneksi aurinko paistoi ja juoksun aikaan keli oli varmaan aika lähellä nollaa.




Reitti kulki kevyen liikenteen väylää 2,5km, jonka jälkeen oli kääntöpaikka ja edessä reitti samoja jälkiä takaisin maaliin. Lähdin tapojeni vastaisesti kerrankin hieman maltillisesti ja eka tonni oli 3.21. Kärki kiskoi parhaimmillaan kymmenisen sekuntia edelläni. Vähän ennen kääntöpaikkaa sain pääporukan kiinni, jonka jälkeen kiskoimme ylämäkeä yhdessä Suvi Miettisen kanssa. En oikeastaan kiristänyt vauhtiani, vaan koko muu joukko hyytyi kovaan alkuvauhtiin. Viimeisen puoli kilsaa jaksoin tsempata hieman reippaammin.


Uusi kisapaita ja viimevuotiset Racerit.

Maalissa en ollut kovin väsynyt. Ärsytti, kun Garmin näytti, että reitti oli sata metriä yli viisi kilsaa. Olin jo matkalla elätellyt toiveita, että loppuaika olisi lähellä 17 minuuttia. Vähän tuli varmaan matkan aikana kierreltyä asfaltilla olevaa hiekotusta, mutta tuskin nyt kuitenkaan sadan metrin verran. Loppuajaksi tuli 17.23, joka siis riitti koko kisan voittoon. Palkinnoksi tuli muutama kimppu valkoisia tulppaaneja sekä osanottomitsku. Lisäksi voitin Varsinais-Suomen piirinmestaruuden, sillä kisa oli avoin. Hyvä näin, sillä omat maantiejuoksun pm-kisat jäivät osaltani muutama viikko sitten väliin opiskelujeni takia. Illalla kotona iski hieman paha olo, sillä en ole vielä harjoituksissa juossut yhtään noin kovia kilsavauhteja, joita kisassa tuli vedettyä putkeen viisi. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti! Toivotaan, että kevät menee nopeasti ohi, ja siitepölyt eivät kiusaisi tänä keväänä niin paljon kuin yleensä.



Palkintotulppaanit.

10 kommenttia:

  1. Sinulle on haaste - käy kurkkaamassa http://kotoisasti.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hauskoja kysymyksiä. Täytyykin vastailla.. :)

      Poista
  2. Onneksi kävit komentoimassa blogiini, niin löysin tänne! Rupean ehdottomasti seuraamaan blogiasi :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Googlailin juoksukouluista ja päädyin blogiisi. Astmapostaukseen ei voinut olla kommentoimatta..

      Poista
  3. Mahtavaa! Paljon onnea kisan voitosta! :) Onko sulla joku tietty paikka mihin keräät mitalisi? Mä oon kerran voittanut pallonheitosta hopeaa, ja pidin sitä mitalia monta vuotta seinällä :D Sulla taitaa löytyä muutama mitksu enempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mulla on palkintokaappi vanhempieni luona Helsingissä entisessä huoneessani. Mitaleja ja pokaaleita on kertynyt ihan tajuton määrä, koska oon juossu lapsesta saakka. Äiti haluis, et vien ne pois, mut ei ne mahdu meidän nykyiseen asuntoon.. Eräänlaista ongelmajätettä, kun sisustuksellisestikaan eivät ole kauniita.. :D

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos. Pienetkin onnistumiset maistuvat nykyään hyvältä.

      Poista
  5. Wau! Hieno aika, paljon onnea voitosta ja hyvästä juoksusta!! :)

    VastaaPoista