perjantai 10. helmikuuta 2012

Paluu aurinkotervehdyksiin!

Moi!

Keskiviikosta eteenpäin oon viihtynyt ahkerasti SATS-salilla. Täällä tiet ovat olleet inhottavassa lumipöperössä, joten siksikin salitreenit pystyin aloittamaan hyvään aikaan. Korvaavien harjoitusten päivinä ovat crosstrainer ja soutulaite olleet käytössä. Ja spinning-tunnillakin tuli pyöräiltyä kerran. Torstaisen juoksun rullailin matolla. 8km sujui 44 minuuttiin. Pidin sykkeen ja vauhdin aisoissa, vaikka viereen tulikin joku mamma loppuvaiheessa kiskomaan hieman kovempaa. Oon ylpeä, että hillitsin itseni, enkä lähtenyt haastamaan! Nilkka toimii koko ajan paremmin. Liikkuvuus lisääntyy hitaasti. Yllätyin, etteivät pohkeet kipeytyneet juuri lainkaan mattojuoksun jäljiltä. Lenkkareina mulla oli viime kevään Asicsen mallistosta olevat DS trainerit.

Crosstraineriin olen kelpuuttanut viime keväiset kirkkaan keltaiset Asicsen Sky Speedyt. Jalkanihan alkoi oireilla jo viime toukokuussa ja aluksi epäilin just näitä kyseisiä lenkkareita. No, kuten nyt tiedetäänkin, ei ainakaan näillä lenkkareilla ollut osuutta asiaan, mutta alitajuisesti ne jäi sitten käyttämättä.. Ja saavat todistaa toimivuutensa ensin crossarikenkinä ennen kuin pääsevät mukaan oikeaan juoksuun.

Noista lenkkareista tuleekin mieleen lähes vuoden takainen riemu. :)

Letit jäivät päähän Kenian leiristä. :) Kuvan keltaiset lenkkarit ovat Sky Speedyt ja pinkit ovat Nimbukset


Tähän voisinkin listata viime päivien treenit, jotta näette, miten puolirampa juoksijakin voi hyödyntää massasalien tarjontaa.

Keskiviikko:
aamupäivä: crosstrainer 1h + soutu 15'
ilta: spinning 45' + SATS Core (lihaskuntoa) 30'

Torstai:
aamu: juoksumatolla 8km 44min + bodybalance 55'
ilta: jooga 75'

Perjantai:
crosstrainer 1h + soutu 15' + kuntosalilaitteilla selkiä, vatsoja, ylätaljaa, takareisiä, dippiä
ilta: bodybalance 55'

Venyttelyjä en ole tähän erikseen listannut, sillä ne nyt kuuluvat luonnollisesti iltatoimiin. Ja salilla käyn aina saunomassa!

Löytyi vähän huono kuva, mutta kyllä mä oikeesti venyttelenkin!!!


Kuten huomaa, niin tykkään käydä liikkuvuutta, vartalonhallintaa ja tasapainoa kehittävillä tunneilla. Olen oikeastaan vuodesta 2004 harrastanut melko aktiivisesti oheisilla tunneilla käyntiä. Mulla on selässä se skolioosi, ja näistä oheisjutuista on ollut tosi paljon hyötyä ja iloa. On ollut mahtavaa huomata, että vähitellen olen pystynyt tekemään juttuja, joita en aluksi ikinä uskonut tällä rangalla edes olevan mahdollista tehdä. Mulla on luonnostaan yliliikkuvuutta nivelissä, mutta tiedostan kroppani, enkä pyri mihinkään älyttömiin ääriasentoihin. Juoksijalle ei ole hyötyä yliliikkuvuudesta. Täytyy kuitenkin muistaa, että juokseminen jäykistää ja jumittaa lihaksistoa, joten liikkuvuusominaisuuksia ei kannata päästää heikkenemään. Tarkoituksenani on siis lähinnä ylläpitää liikkuvuustasoni ja kehittää tasapainoa ja lihaskuntoa sekä opetella vartalon hallintaa. Perusliikkeet joogassa ja pilateksessa ovat todella hyödyllisiä juoksijoille ja miksei muillekin.


Hyvää perussettiä. Nämä multakin sujuu. Kuvat wehearthit.
Huomenna onkin taas juoksupäivä! Hihii!!! Kommentoidakin saa.


4 kommenttia:

  1. Ihanan positiivisia juttuja siula! Mukavaa juoksupäivää!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, juoksupäivä onkin etenkin tässä tilanteessa aina mukava! :)

    VastaaPoista
  3. ToiMinnassa tapahtuu! Hienoa, ettet lähteny mamman kanssa kisaileen matolla ja tsemppiä treeneihin;) täällä JKLkin päivä lähti käyntiin salilla ja pilateksella :)
    -Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, hienoa Sanna! Mun kilpailuhenkinen luonne tosiaan nostaa päätään toisinaan.. ;) nim. kaks kertaa viereisen maton äijä tiputettu matolta ja toisella kerralla suoraan takana sijainneen limoviikunan niskaan.. :D

      Poista