perjantai 23. maaliskuuta 2012

Testissä Asicsen kompressiosukka

Olen käyttänyt leikkauksen jälkeisissä juoksutreeneissäni paljon kompressiosukkia. Pohkeet eivät mene niin helposti jumiin niiden avulla, ja koko nilkan seutu pysyy samalla paremmin lämpimänä. Kirjoitinkin kompressiosukista aiemmin helmikuussa täällä. Viime viikolla sain Asicselta testiin heidän kompressiosukan, jota en ollutkaan aiemmin kokeillut. Naisille ja miehille on oma sukka, ja mun koko on 35-38.



Sukat ovat mielestäni sopivan paksuiset. Jalkapohjista ne ovat vahvemmat, ja erityisesti kantapäästä, kärjestä ja isovarpaan alta vielä lisävahvistettu. Sukat ovat erittäin joustavat, joten isokin pohje mahtuu hyvin sisälle. Itselleni sukat eivät olleet kovin kireät, mutta viihdynkin enemmän vähän kevyemmissä kompressiosukissa. Sukat saa pestä 40 asteessa. Nämä eivät ole kutistuneet pesussa, kuten valkoisille Crafteilleni on käynyt. Treenisukkina nämä ovat mainiot, mutta jalkateräosuus tuntuu ehkä hieman paksulta ja kuumalta kisakenkiin. Maasto- ja maantiejuoksuissa näitä varmasti voi käyttää kisoissakin, mutta piikkareihin en ehkä tunkisi näitä kesäkelillä. Tässä vielä pari kuvaa.



Akillesjänteen kuulumisia


Viikon päästä muuten leikkauksesani tulee täyteen neljä kuukautta. Akillekselle kuuluu hyvää. Aamujäykkyys on hävinnyt koko ajan nopeammin ja jänteen turvotus on laskenut. Leikatun jalan jänne on vieläkin paljon paksumpi kuin oikean jalan. Ehkä puolet paksumpi, mutta ei enää kolminkertainen..  En ole enää jaksanut laittaa tulehduskipugeeliä. Leikkausarpea olen rasvaamalla pitänyt pehmeänä. Kipuja jalassa ei juurikaan enää ole. Varpaille nousussa on vielä tuntemuksia. Juoksulenkeillä pienetkin tuntemukset häviävät tällä hetkellä noin seitsemän minuutin kohdalla, kun aineenvaihdunta nilkan alueella lisääntyy. Lenkin jälkeen olen pitänyt jalkaa kylmässä vedessä. Pari fotoa arpikaunottaresta.


Alkuosa näkyy vielä punaisena, mutta toinen puolisko on jo tosi vaalea. Alkuosassa ommel oli vähän kasvanut sisälle, ja sitä jouduttiin poistettaessa kaivamaan esiin ja haava vuoti hieman vertakin. Tämän seurauksena tulee lopulta varmaan vähän paksumpi ja komeampi arpi.
Hauskaa viikonloppua lukijoille! Minkälaisia treenisuunnitelmia teillä on viikonlopuksi? Itse haluaisin koittaa yhtenäistä pitkää lenkkiä juosten. Tosin tunnin juoksustakin olisin jo tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti