maanantai 26. maaliskuuta 2012

Viikon treenit

Hahaa!!!Nyt sain sen rehellisen ehjän treeniviikon kasaan! Se näytti seuraavalta:


maanantai: matolla juosten 9km vauhtileikittely 40.40 + selän kuntoutusliikkeet salilla

tiistai: ap: juoksulenkki 6km 33' + koordinaatiot hiekkakentällä

ip: spinning 40min

keskiviikko: ap: pyöräily 3km + kentällä 500m kävelyä + 1km juoksua 5'30"+1km kävelyä + 2 x 200m/ 200m käv. (38,2 & 35,2) + 500m kävelyä + pyöräily 3km
ip: soutu 4' + core-jumppa 30' + punttis 30'

torstai: aamu: bodybalance 55'
ap: lenkki juosten 8km 44:30
ilta: spinning 54'

perjantai: ap: lenkki 6km 33'
ip: bodybalance 55'

lauantai: juoksu/kävelylenkki 13km 1h 33'

sunnuntai: spinning 2h 2'

Askel kerrallaan ylös asti.


Positiivista oli, että sain juoksua mukaan lähes jokaiselle päivälle. Jalat eivät enää protestoineet vastaan, kuten edellisellä viikolla. Jokapäiväiseen juoksemiseen oli tarkoitus totutella kunnolla tällä viikolla, ja se onnistui. Tietysti lämpimät kelit ja pehmeät juoksualustat ovat suurena apuna tässä tilanteessa. Nyt tarkoitukseni on nousujohteisesti lisätä juoksemista. Nyt määrällisesti sain siis kasaan 44km. Vähitellen siis lisään juoksukertoja viikkoon. Peruslenkkeilyn pidän hitaana ja vauhtia alan lisäämään kovempiin treeneihin. Jalan ehdoilla mennään. Korvaavia harjoituksia en myöskään halua mättää tuntikausia, sillä haluan pitää hyvän tuntuman juoksuun. Fiilikset ovat mahtavat! Tätä lisää. Palkintona vetelin tiramisujätskiä :)!!!



2 kommenttia:

  1. oisko sulla vinkkiä ihmiselle,joka ei jaksa juosta edes 2 km ? Olisiko neuvoja miten jaksaisi juosta pidempää ja saada kunto kohoamaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä liikuntataustastasi, mutta juoksemiseen pääsee parhaiten käsiksi, kun laittaa lenkkarit jalkaan ja lähtee kävelylenkille. Liikuntaa harrastamattomien ihmisten kunto alkaa kehittyä jo kävellen. Sitten vähitellen kävelylenkkeihin tulisi lisätä rauhallisia muutaman minuutin juoksupätkiä. Ja sitten vähitellen olisi tarkoituksena koettaa pidentää näitä juoksupätkiä kävelylenkin sisällä ja tietenkin lisätä niiden määrää. Seuraavaksi voisi koittaa HIDASTA yhtenäistä muutaman kilometrin juoksulenkkiä.

      Yleisesti kuntoilijat juoksevat aina liian kovaa kuntoonsa nähden. Hyvä sääntö on, että rauhallisessa juoksussa pitäisi aina pystyä keskustelemaan kaverin kanssa. Lisäksi säännöllisyys on juoksuharjoittelussa tärkeää. Eli lenkkejä pitäisi jaksaa tehdä joka viikko se kolme kertaa. Jos muutama viikko jää väliin, niin heikkokuntoisella homma alkaa ikäänkuin alusta. Ja alusta aloittaminen ei ole motivoivaa. Vasta kuuden treeniviikon jälkeen alkaa helpottamaan, ja homma alkaa tuntua oikeasti kivalta. Eli aika kovasta lajista on kyse. Toivottavasti tästä oli apua! Ja pienellä treenillä huomaat pian jaksavasi juosta kokonaisen tunnin. Tsemppiä!

      Poista