lauantai 28. tammikuuta 2012

Akillesjänteen jälkitarkastus

Terveisii Turuust!

Sain torstaiaamuna kyydin Turkuun. Reissun päätarkoituksena oli perjantainen leikkauksen jälkitarkastus Sakari Oravan luona Sairaala Neossa Kupittaalla. Torstaina oli viikon toinen lenkkipäivä, ja pääsin testaamaan nastalenkkareita Turun jäätiköille. Lunta oli paljon, mutta paljon vähemmän kuin Helsingissä. Nastat pitivät hyvin, mutta kirkkailla jäisillä osuuksilla pito ei ollut ihan toivottava. Vaikea antaa kunnon analyysiä vielä uusista lenkkareista, koska askel ja kilsavauhti on vielä varovainen ja hidas. Tuntuma alustaan tietysti paranee muutaman lenkin jälkeen, kun kenkä vielä vähän hakee muotoa jalkaan.

Yleisesti muuten suosittelen enintään 20 minuutin yhtenäistä lenkkiä uusilla kengillä. Jos haluaa juosta pidemmän lenkin, niin sitten olis hyvä vaihtaa toiset kengät kotona loppulenkkiä varten. Onhan se ärsyttävää, mutta niin on sekin, jos uusi kenkä alkaa hankaamaan tai puristamaan jostain kohtaa, ja on vaikka kahdeksan kilsan päässä kotoa... Rakkoja ja muita hankaumia ei kannata turhaan hankkia jalkoihin.

No niin, asiaan. Tällä kertaa hölkkäilin 45 minuuttia Aurajoen vartta pitkin ja matkaa kertyi 8km. Pisin yhtenäinen lenkki tuli siis heitettyä leikkauksen jälkeen! Ei ollut ihan tarkoitus juosta niin paljon, mutta olin niin fiiliksissä Turku-lenkkeilystä pitkän ajan jälkeen. Lämmin ja hyvä fiilis on viime aikoina tullut 20 minuutin juoksun jälkeen, joten oli pakko saada nauttia siitä vähän puolta tuntia kauemmin.

Perjantai oli sitten juoksuvapaapäivä. Jälkitarkastus sujui kivasti. Lääkäri sanoi, että jalkani on parantunut hämmästyttävän hyvin. Kehui, että olen tehnyt asioita oikein ja malttanut kuunnella kroppaa. Hän ei ollut ihan uskonut näin nopeaan toipumiseen, sillä kortisonin aiheuttama lihaskato nilkassa oli sen verran paha. Akilles on tällä hetkellä melkein kolminkertainen vielä normaaliin paksuuteen verrattuna. Turvotuksen pitäisi kuitenkin vähentyä ajan mittaan ja joidenkin ompeleiden sulaa vielä pois :) Kuukauden ajan juoksutreenit jatkuvat kolmen kertaa viikossa ja 30-40 minuuttia kerralla. Vauhti pitää edelleen pitää hitaana.

Siisti arpi ja paksu jänne.

 

1 kommentti:

  1. Kuvat on otettu Samsung Galaxy mini -kännykälläni, joten eivät ole niin laadukkaita.

    VastaaPoista