tiistai 24. tammikuuta 2012

Talvijuoksua nastalenkkareilla

Moi!

Eilinen treeni meni vesijuosten, mutta tänään oli tarkoitus tempaista taas oikea juoksulenkki. Aamun aloitin kuitenkin pienellä liikkuvuus- ja lihaskuntojumpalla. Selässäni on paljon harmia aiheuttanut skolioosi, joten on erityisen tärkeää pitää selkäranka liikkuvana ja keskivartalon tukilihakset hyvässä kondiksessa. Yleensä teen liikkuvuusjuttuja jumppapallon kanssa, mutta tänään tein matolla perusliikkuvuusliikkeitä. Kyljet tein 80-luvun kaarilaudalla ja yleisvoimaa hieman kahvakuulalla. Lisäksi tein pitkiä venytyksiä ja vatsalihasjuttuja.

Päivällä kävin Espoossa pitkäaikaisen yhteistyökumppanini Asicsen toimitiloissa. Sain vihdoin mukaani nastalenkkarit ja kaksi paria talvijuoksusukkia.






Heti kotona täytyi testata päivän puolituntinen metsässä uusilla nastalenkkareilla. Pito oli kyllä hyvä ja kenkä oli kuin tehty jalkaani. Lumiset olosuhteet eivät ole niin liukkaat, mutta auratuissa kohdissa jäätäkin paikoitellen näkyi ja askel piti. Jäätiköillä kengät joutuvat sitten keväämmällä tositestiin. Suosittelen ehdottomasti kaikille talvijuoksijoille nastalenkkareita! Nämä minun lenkkarit ovat nimeltään Asics Gel-Arctic 4G-TX.

Pohjien nastat ovat vaihdettavat. Mukana tulee avain, joka toimii myös kiristäjänä. Systeemi on samanlainen kuin piikkareissa, eli halutessa nastoiksi voi vaihtaa vaikka pitkät maastopiikit.


Päällinen on goretexia, joten lenkkarit kestävät paremmin talviolosuhteita.

Naisten Nimbus-sukat ovat paksut juoksusukat.


Ja saa mulle kommentoidakin! Millaisia kokemuksia teillä on talvijuoksusta tai nastalenkkareista?

2 kommenttia:

  1. Moi! Bongasin sun blogin vasta äsken. Vaikuttaa tosi kivalta ja ajattelin jos voisin aloittaa taas juoksun. Innostuin siitä kesällä ja ajattelin että voisin taas aloittaa juoksemisen.

    Pitääkö mulla olla nastalenkkarit vai kelpaako ihan normit juoksulenkkarit? Mulla on just hyvät lenkkarit jotka sopii mulle eikä oo varaa ostaa mitää nastaversioita :( Tietenki en lenkkeile just sillon ku on kauhee pakkanen ja ulkona on vaan jäätä. Ei kai tää vaurioita mun jalkoja jos hyvässä säässä juoksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun olet innostunut juoksemisesta! Tietysti voit juosta tavallisilla lenkkareilla talviolosuhteissa. Täytyy vain olla hieman varovaisempi, jos on liukasta. Jos innostut juoksemaan yli kolme kertaa viikossa, suosittelen, että hankit vähintään toiset lenkkarit nykyistesi rinnalle.

      Poista