torstai 26. tammikuuta 2012

Hiihtelyä ja vesijuoksua

Heissan,

Keskiviikkona oli välipäivä juoksemisesta. Aamupäivällä intouduin kuitenkin ladulle. Joku pappa huuteli mulle, että ei sulla tyttö mitään pitoo oo. :) Huusin takas, että nää on luistelusukset, mutta hiihdän pertsaa, kun leikattu jalka ei vielä anna luistella! Sen eukko nauroi, että siitäs ukko kerranki sait. Noh, ei mulla oikeen ollut lauantaisia liistereitä enää pohjissa, joten eihän ne sukset pitänyt ja hiihto oli tosi rankkaa.

Kädessä mulla oli Suunnon sykemittari sykkeitä varten ja Garminin kello vielä mittaamas matkaa ja kilsavauhtii.. Joo, kyllä mulla on siihen Garminiin sykepantakin olemassa, mutta se on huono, koska ei näytä ihan luotettavia lukemia. Lisäksi näytössä mulla on ajanotto, matka ja kilsavauhti, joten syke menee toiselle sivulle, enkä hiihtäessä voi selailla kelloa niin helposti kuin juostessa. Ja syke muuten hakkas ihan hirveesti. 160 nurkilla oli, vaikken hiihtänyt edes kovaa. Mulla on aina ollut tosi korkeat sykkeet. Kymmenen kilsan jälkeen nilkat kipeytyivät kunnolla pohjeluiden kohdalta molemmista jaloista. Pari kilsaa oli vielä matkaa perille, joten löysäsin hieman monoja ja sinnittelin. Kotona luiden päälle muodostui mustelmat. Syy on varmaankin se, ettei pitäis hiihtää perinteisellä 12 kilsaa luistelumonoilla.

Illalla menin vielä vesijuoksemaan 40 minuutiksi. Ostin maanantaina erityisuimakortin, jolla pääsee Helsingin kaupungin uimahalleihin vuodeksi 52 eurolla. Erityisuimakortteja myönnetään myös astmaatikoille, joten varmaan ensimmäisen kerran hyödyin keuhkohelvetistäni. Suosittelen ostamaan kortin, jos vain jokin listan ongelmista tarjoaa siihen mahdollisuuden. En tiedä onko muilla kaupungeilla vastaavia liikuntaetuja, mutta monen sairauden kohdalla liikunnasta on niin suuri apu ihmisen hyvinvoinnille, että kortin olemassaolo on erittäin perusteltua. Tietysti pelkkä kortti ei kenenkään tilannetta helpota, vaan sitten sen kanssa pitäis vielä liikkuakin!

Lopuksi vielä pari kuvaa.
Erityisuimakortti. Ihan kuin vanha bussikortti!

Vesijuoksuliivit. Ostettu kesällä Prismasta 15 eurolla, kun vanhoista meni kuminauha.

Adidaksen läpsyt. Ehdottomat uimahallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti